• Намалена цена
  • Нов
Превръзка Стеримед Фоум Залепваща 10х10см.

Превръзка Стеримед Фоум Залепваща 10х10см.

Стеримед Фоам залепваща
Наличен
2,54 лв. 5,08 лв. -50%
С вкл. данък 2-3 дни
Остават

Стеримед Фоум залепваща - различни размери  

Силно абсорбираща превръзка за рани от полиуретанова пяна и с дишащи самозалепващи краища за лесно закрепване. Перфорираният контактен слой не позволява на превръзката да залепне към раната и се отстранява без болка или травма. Превръзката е предназначена да абсорбира и задържа секретите от раната, да осигурява влажна среда в раната и по този начин да ускорява нейното зарастване.

Описание

Важно!

Продукта не е подходящ за рани, покрити със сухи струпеи или твърда черна некротизирала тъкан, преди те да бъдат отстранени по хирургичен път; инфектирани рани; рани, простиращи се в мускул, кост и сухожилие.

Да не се използва в комбинация с окислителни агенти, като кислородна вода или разтвор на хлорна киселина, тъй като може да повлияят на структурата и функциите на полиуретановата пяна. Не използвайте продукта ако е нарушена опаковката. 

При поява на инфекция, признаци като висока температура, повишена болка, зачервяване, подуване, необичайна миризма или загнояване, се консултирайте с лекар. Тя може да се използва върху инфектирани рани само под наблюдението на медицинско лице. Също така ако раната не дава признаци на заздравяване се консултирайте се с лекар.

Начин на употреба:

Извадете превръзката от опаковката. Отстранете големия предпазен лист и поставете превръзката върху раната. След това отстранете и малкия предпазен лист, без да докосвате залепващата повърхност. Внимателно притиснете самозалепващите краища към кожата. Избягвайте опъване на кожата или превръзката. Отстранете хартиената рамка. Силно притиснете и фиксирайте самозалепващите краища към кожата.

Продукта е само за еднократна употреба!

Размери:

10 см/ 10 см

Опаковка: 1 бр.

Производител: Медика, България.

Подробности за продукта

Мнения

Няма мнения

Още 16 продукта в същата категория:

Добавихте продукт в списъка си любими продукти
Продукта е добавен за сравнение