• Нов
Стеримед превръзка пяна Фоам незалепваща 10х20см.

Превръзка Стеримед Фоум Незалепваща 10х20см.

Стеримед Фоам незалепваща
На склад
13,07 лв.
С вкл. данък

Стеримед Фоум Незалепваща - различни размери  

Стеримед Фоам на фирмата Медика представлява силно абсорбираща превръзка за рани от полиуретанова пяна и полиуретанов външен слой. 

Превръзката е предназначена да абсорбира и задържа секретите от раната, да осигурява влажна среда в раната и по този начин да ускорява нейното зарастване.

Превръзката се използват за умерено до силно ексудиращи рани. Също така при хронични обширни  рани напр. декубитални рани, невропатични язви, диабетни язви; артериални язви на краката и под компресивни превръзки за лечение на венозни язви, изгаряния, разкъсвания и ожулвания, донорски площи за кожни присадки.

Описание

Важно!

Продукта не е подходящ за рани, покрити със сухи струпеи или твърда черна некротизирала тъкан, преди те да бъдат отстранени по хирургичен път; инфектирани рани; рани, простиращи се в мускул, кост и сухожилие.

Да не се използва в комбинация с окислителни агенти, като кислородна вода или разтвор на хлорна киселина, тъй като може да повлияят на структурата и функциите на полиуретановата пяна. Не използвайте продукта ако е нарушена опаковката. 

При поява на инфекция, признаци като висока температура, повишена болка, зачервяване, подуване, необичайна миризма или загнояване, се консултирайте с лекар. Тя може да се използва върху инфектирани рани само под наблюдението на медицинско лице. Също така ако раната не дава признаци на заздравяване се консултирайте се с лекар.

Начин на употреба:

Извадете превръзката от опаковката. Поставете превръзката върху раната, като ръбовете да се припокриват със здрава кожа. Закрепете с прикрепващ пластир напр. Sanplast® Citofix, Sanplast® Delicate, прозрачна самозалепваща се превръзка или крепов бинт.
Честотата на смяна на превръзката зависи от вида на раната, обема на ексудата и клиничната картина. Да се сменя най-малко веднъж на 7 дни.

Продукта е само за еднократна употреба!

Размери:

10 см/ 20 см

Опаковка: 1 бр.

Производител: Медика, България.

Подробности за продукта

Мнения

Няма мнения

Още 16 продукта в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

Добавихте продукт в списъка си любими продукти
Продукта е добавен за сравнение