Кликнете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.
Архив на блога
Категории на блога
Последни коментари
Няма ревюта за този продукт все още.
Търсене в блога

Как да изберем правилно средство за придвижване за трудноподвижни хора

Публикувано на27-02-2022 285
Любими0

Хората с увреждания, и по-специално тези с ограничена подвижност поради увреждане на двигателния апарат. Тя може да бъде постоянна или временна, например, рехабилитационният период след нараняване, хирургично лечение или след инсулт, инфаркт.

Всички видове проходилки и ролатори са необходими за улесняване на ходенето, те спомагат за поддържане на равновесие, служат за опора.

Има много модели проходилки и ролатори и различни дизайни, които експертитет от Парагон Трейдинг ще помогнат да разгледате. Използвайки тяхната помощ, можете да изберете и закупите най-подходящото помощно средство за предвижване.

Видове проходилки

По размери проходилките са за възрастни и за деца с увреждания. Тези за възрастни се делят на нормални (за пациенти до 100 кг) и засилени (за пациенти от 100 до 120 кг, а някои модели - до 200 кг).

По дизайн:

- Пешеходна: неподвижни, чупещи и с колела.

- Ролаторни проходилки.

Проходилките могат да бъдат неподвижни или аксиларни (чупещи), като всички модели са с регулиране на височината и възможност за сгъване с цел по лесно пренасяне и съхранение.

Проходилки:

Неподвижните (Стационарните) проходилки

Стационарните проходилки са класическо приспособление на четири крака. Имат твърда основа. Човек я повдига, премества я на малко разстояние, поставя на ново място и след това, държейки се за перилата, прави заход навътре в рамката на проходилката. Такива проходилки са предназначени за тези, които са подложени на рехабилитация (неврологична, посттравматична), както и за възрастни хора с минимални увреждания.

Стъпка по стъпка проходилки

Този тип проходилки са тези, които „ходят“ успоредно с човек с увреждания. В началото едната страна се издига и позиционира напред, след това другата. Този дизайн ви позволява да постигнете стабилен баланс, като същевременно премахвате товара от ръцете, тъй като не е необходимо да се повдигат, напълно от земята. Те се използват от хора със отслабени ръце, например поради артроза, ревматично увреждане на ставите на пръстите и др.

Проходилки с колела

Проходилки на колела ви помагат да се движите достатъчно бързо. Подходящи са за хора с добра координация, които могат да ходят бързо, но имат проблем със стабилността. Колелата са само отпред. Удобни за хора, подложени на посттравматична рехабилитация, тъй като в различни позиции осигуряват различни видове разтоварване на двигателния апарат при ходене.

Ролатори:

Това са проходилки тип ролатор с четири колела и спирачна система като на велосипед. Те се различават от обикновените проходилки по своята маневреност и допълнителни опции. Имат малка сгъваема седалка за кратка почивка от ходене, имат кошница за неща или покупки, държачи за патерици и др. Благодарение на това ролаторите са подходящи за хора с различни видове временни или постоянни увреждания, както и само за по-възрастни хора, които имат затруднения с движението. Консултантите на Парагон Трейдинг отбелязват, че това е един от най-удобните варианти, но и за това цената им е по-висока от останалите.

Всички модели проходилки и ролатори може да закупите в нашият сайт lek.bg. Ако е необходимо, нашите консултанти ще ви помогнат да изберете правилното помощно средство, да ви дадат подробни инструкции за правилното използване и грижи за тях.

Свързани продукти
269,96 лв. (с ДДС)
Ролатор проходилка Ligero - с леката си, но здрава конструкция доказа своята висока ефективност. С богато стандартно и практично оборудване за всеки ден. Класика в сегмента на ролаторите, лесен за употреба. Една много...
227,00 лв. (с ДДС)
Проходилка ролатор 0809175. Лесна за употреба. Движи се с лекота по всякакъв терен., благодарение на големите си колела. Помага за придвижване на възрастни хора, осигурявайки им опора при движението в града....
75,00 лв. (с ДДС)
Проходилка модел 0809396 подпомага възрастни хора за безопасно придвижване. Също така се използва при раздвижване и за придвижване на хора с травми. Осигурява високо ниво на безопасност и стабилност  с помощта на...
Оставете коментар
Оставете отговор
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар.

Меню

Настройки

Създайте безплатен акаунт, за да запазвате любими продукти.

Вход

Създайте безплатен профил, за да запазвате желани продукти в списъци с желания.

Вход