Муконазал плюс спрей за нос

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС спрей 10мл

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС спрей 10мл
Наличен
9,00 лв.
С вкл. данък 2-3 дни

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС се използва за облекчаване на отока на лигавица на носа намаляване на назалния секрет, например при възпаление на горните дихателни пътища и при сипмтоми на сенна хрема. След впръскване в ноздрите на Muconasal® Plus Spray, обикновено след 5 минути, настъпва локално свиване на съдовете, което трае от 8 до 10 часа.

Описание

Противопоказания

Muconasal Plus Spray не следва да се прилага при сух ринит, след черепно-мозъчна операция през носа и при пациенти с известна свръхчувствителност към лекарственото вещество трамазолин хидрохлорид, помощното вещество, бензалкониев хлорид или някое от другите помощни вещества на лекарствения продукт. Muconasal Plus Spray не е подходящ за деца под 6 годишна възраст.
Лекарствени и други взаимодействия

Ако едновременно с лекарствения продукт се приемат антидепресанти (МАО-инхибитори или трициклични антидепресанти) или лекарства за повишаване на кръвното налягане, ефектите върху сърдечно-съдовата система могат да доведат до хипертония.
Предпазни мерки при употреба

Muconasal Plus Spray трябва да се прилага внимателно и по лекарско предписание при пациенти с тясноъгълна глаукома (повишено вътреочно налягане) хипертрофия на простатата и придобита или вродена порфирия (генетично заболяване). Ако след приложение на Muconasal Plus Spray в продължение на 7 дни симптомите не са изчезнали, трябва да се потърси консултация с лекар дали да се продължи лечението. Продължителна употреба на лекарства, предизвикващи свиване на съдовете на носа, може да доведе до хронично възпаление (запушване на носа) и атрофия на назалната мукозна мембрана.Трябва да се внимава Muconasal Plus Spray да не попадне в очите.
Бременност и кърмене

Продължителният опит от приложението на Muconasal Plus Spray не показва заболеваемост по време на бременност при хора. Не е доказана безопасността при кърмене.Muconasal Plus Spray не трябва да се прилага през първото тримесечие на бременността. През останалата част от бременността и в периода на кърмене лекарственият продукт трябва да се прилага само при лекарско предписание.
Допълнителна информация:

Състав

1 ml разтвор съдържа 1,18 mg tramazoline hydrochloride (трамазолин хидрохлорид) (0,118 %).

Помощни вещества

Монохидрат на лимонената киселина, натриев хидроксид, бензалкониев хлорид, хипромелоза, повидон, глицерол 85%, магнезиев сулфат хептахидрат, магнезиев хлорид хексахидрат, калциев хлорид дихидрат, натриев хидроген карбонат, натриев хлорид, цинеол, левоментол, гроздов камфор, пречистена вода.

Подробности за продукта

Мнения

Няма мнения

Още 7 продукта в същата категория:

Добавихте продукт в списъка си любими продукти
Продукта е добавен за сравнение